1881 yılında Gigo Gabashvili (Gabaşvili) Keppen özel resim okuluna girdi. Bu okuldan mezun olan öğrencilere, direkt Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi sınavına girme izini veriliyordu. Gigo bu okulda çok başarılı oldu. Parasızlık nedeniyle Gigo bu dönemde teknik ressamlık da yaptı.
1883'de Gigo Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'ne gitti ancak ilk seferinde başarılı olamadı. Buna rağmen Gabashvili (Gabaşvili) Petersburg'da kalmaya karar verdi. Soğuk kuzey ikliminin hüküm sürdüğü bu kentte çok zor şartlar altında yaşadı, sağlığını kaybetti ancak sonunda amacına ulaştı. 1886 yılında Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki ünlü ressam B.P. Vilevalde'nin sınıfına kabul edildi. Akademi yıllarında Gigo, sahip olduğu eşşiz yetenekle öğretmenlerinin ilgisi çekmeyi başardı. Çalışmalarına bir kaç kez ödüller verildi. 1888 yılında Gigo Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu ve Gürcüstan'a döndü.
Gürcüstan'da ünlü bir ressam olan Gigo ilk kişisel sergisini 1891 yılında başkent Tbilisi'de açtı. 1894 ilk baharında Gigo Orta Asya'ya gitti. Orada göz kamaştıran yeteneğiyle Semerkant ve Buhara'nın kalabalık sokaklarını resmetti. Tbilisi'ye döndükten sonra, bu çalışmalarını Münih Güzel Sanatlar Akademisine götürdü. Çalışmaları Akademi profesörleri tarafından büyük övgü alan Gabashvili (Gabaşvili), Vagner kompozisyon sınıfına alındı. 1896-97 yıllarında Gigo Gabashvili (Gabaşvili) İtalya ve Yunanistan'a gitti.
1879 sonbaharında Gürcüstan'a döndü ve 1898 yılında da Khevsureti'ye gitti. Gigo Gabashvili (Gabaşvili) sadece bir ressam değildi, aynı zamanda büyük bir Gürcü vatanseveriydi. Gürcüstan'daki tüm Ulusal hareketlerde yer aldı. O ayrıca çok ünlü bir öğretmendi. Gigo 1897'de Tbilisi'de kendi Güzel Sanatlar Stüdyosunu kurdu. Burada T. Momtsemlidze, A. Pitakhia, A. Gogiashvili (Gogiaşvili), L. Avaliani, G. Roinishvili (Roinişvili) gibi bir çok ünlü ressam çalıştı. Gabashvili (Gabaşvili) Gürcüstan Güzel Sanatlar Akademisinin kuruluşunda da aktif olarak rol aldı. Kurulduktan kısa bir süre sonra Gigo profesör olarak Akademi'ye davet edildi. Gigo Gabashvili (Gabaşvili), çalışma yaşamı boyunca 2000'den fazla eser yarattı.
Gaffar Yılmaz (Katamadze)